+ menu - menu

Sama-Sama

Type : Private Residential
Scope : Architecture, Interior, Style
Location : Shah Alam, Malaysia
Size : 2600 FT²
Status : Completed 2014
Description : An open plan concept is adopted in this scheme, where we stripped down the existing gate and erected a two-in-one vehicular and pedestrian gate. A landscape strip is introduced to create a green buffer towards the street. We opt to use natural materials such as stone cladding, brickwork, and natural tropical hardwood on the architecture as it requires very little maintenance. The main entrance door location has also been relocated and tilted in a corner to fulfil the best orientation of the Feng Shui studies. When we talk about closeness, a much related concept that comes into mind is an open plan space planning. Internal walls were removed to create a huge living, dining, kitchen, and a very cute study cum relax nook. The kitchen is equipped with a sliding glass door which can be concealed into the wall. When opened, cross ventilation is allowed into the space and a very transparent and communicative space is created. Gone are the days where the mother is isolated in the kitchen, and the father watching TV in the living room, and the kids hiding in their bedrooms. After all, blood is thicker than water, so why not do it all ‘sama-sama’? (together)